Kokkens 3 favoritter på Bestorp

Januar betyr nytt år, ny meny og nye opplevelser på Telegrafen. I skrivende stund lanseres splitter ny a la carte- og selskapsmeny i Restaurant Bestorp, og vi har tatt en kjapp prat med Richard Eide Sundal, konsern-kjøkkensjef i Skagstindgruppen (eier av Restaurant Bestorp), om hva Bestorp har å by på denne sesongen.

Hva kjennetegner sesongens meny i Bestorp?

Vi er fortsatt inne i vinterhalvåret, så dette er en vintermeny av beste slag. Det er smakfulle, gode retter som kjøkkenet har jobbet hardt for å perfeksjonere. Restaurant Bestorp følger sesongen og sikter alltid mot å tilby det beste som finnes av aktuelle råvarer. Vi prøver alltid å utfordre og videreutvikle oss selv, og varierer derfor alltid teknikker og fremgangsmetoder fra sesong til sesong. Den nye menyen har både nordiske og internasjonale elementer, noe vi håper – og tror – vil falle i smak hos våre gjester.

Hvordan går dere frem når dere skal sette ny meny?

Da setter kjøkkensjefen på Telegrafen, Eduardo Vargas, og jeg oss ned med en god kopp kaffe (det er veldig viktig), og så planlegger vi først hvilke hovedråvarer vi skal bruke. Når dette er avgjort bestemmer vi garnityr/metningsgarnityrer. Vi spiller alltid flere ideer til hverandre, og så har vi 3-4 møter om dette i flere omganger slik at vi får tid nok til å tenke ut flere løsninger. Til slutt sitter vi igjen med en nøye gjennomtenkt og planlagt meny vi begge er fornøyde med.

Kan du fortelle oss litt om noen av hovedråvarene fra sesongens meny?

Ja, vi har tre «hovedgrønnsaker» som alle har gode vekstvilkår i Norge, og er rike på c-vitamin. De er også fryktelig gode på smak!

Sesongens råvarer i Bestorp

Rosenkålen er opprinnelig fra Belgia og kjent for å være rik på c-vitamin. Noe kanskje ikke alle vet er at rosenkålen vokser på stengel, en liten fun fact for dere der..

Selleriroten er en av de fire store grønnsakene i Norge. Den kan oppbevares i 6-8 mnd i riktige forhold og har tidligere vært brukt som medisin. Det er også en av mine favorittgrønnsaker.

Pastinakken er en gammel kjenning her i norden. Den kom til Norge på 1800-tallet, og var blant annet en viktig kilde til stivelse før poteten kom og tok over. Pastinakken blir søtere jo kaldere klimaet den vokser i er, noe å tenke på neste gang du spiser det.

Hvilke tre retter hadde du selv valgt fra sesongen meny?

Jeg hadde nok gått for geitost og beter til forrett, braisert oksekjake til hovedrett, og eple og ingefær til dessert.

Vi takker Richard for praten, så gjenstår det bare å oppfordre alle til å teste ut den nye menyen i Restaurant Bestorp. Menyen ser du her, og bord kan reserveres her.

Godt måltid!

Konser-kjøkkensjef Richard Sundal