Vinanbefalinger til sesongens meny på Bestorp
NB! Dette er en gammel matmeny. Ny meny her.
Vi tok en prat med Georgios Koliopoulos, vinansvarlig i Teleks Vinbar på Telegrafen, om vinanbefalinger til sesongens meny på Restaurant Bestorp. Ny meny ble lansert i januar, og det er nå tid for at drikken skal få skinne.
Her kan du lese mer om sesongens meny på Restaurant Bestorp, og hva konsern-kjøkkensjef i Skagstindgruppen (eier av Restaurant Bestorp), Richard Eide, mener er menyens topp 3 retter.
Vi går rett på sak – og spurte Georgios om han kunne gi oss noen anbefalinger til de ulike rettene på menyen til Bestorp, som inneholder smakfulle og gode retter som kjøkkenet har jobbet hardt for å perfeksjonere. Vi er spent på vintips til både forrett, hovedrett og dessert, og går gjennom alle rettene under. Det finnes selvfølgelig også gode alkoholfrie drikker til alle rettene.
Vinanbefaling til forrett – starten på et godt måltid
Okseterrine med trøffel: Et glass Burgund Borgeot Chardonnay, med en lang, balansert ettersmak er et godt valg. Ønsker du en flaske anbefaler Georgios Les Meix Puligny – Montrachet Chardonnay fra samme produsent. Denne kjennetegnes som stor og fyldig med flott frukt, mineraltoner og kompleksitet.
Eple-, pastinakk- og potetsuppe: Kai Schatzel Kabinet Riesling eller Geiersberg GG Weingut Winter Riesling er to viner som gjør seg svært godt til retten. Dette er viner med mye syrlighet, mineraler og noe sødme.
Geitost og beter: den siste forretten på sesongens meny er denne delikate retten! Osten har en god, intens smak og karakter, og fortjener å drikkes sammen Borgeot Bourgogne Blanc Chardonnay eller Sancerre av Henry Natter. Dette er begge viner med mye syrlighet som har smaker til å følge retten.
Vinanbefaling til hovedrett – kjernen i måltidet
Nøttestek: Et glass frisk og fruktig Soalheiro Alvarinho fra Portugal eller en flaske Le Rose XVII fra Domaine Vacheron (100% Pinot Noir rosevin med varmrosa farge) er gode valg til nøttesteken.
Bakt torsk: Steinwein Riesling passer utmerket til denne retten! Georgios anbefaler også flasken Piesporter Grand Cru Riesling fra Mosel. Begge vinene har middels kropp og høy syrlighet. Piesporter er imidlertid en noe mer komplisert vin med flott syre, god frukt, epleskall og er fast og lang i smaken.
Braisert oksekjake: Scalunera fra Etna (Sicilia) med myke toner fra Etnas jord, eller en flaske Santenay Vieilles Vignes – en delikat bourgogne Pinot Noir.
Vinanbefaling til dessert – vi har kommet frem til måltidets kronen på verket
Sesongens meny består av tre nydelige desserter som alle passer til fine dessertviner. Spør din servitør om anbefaling til desserten du velger.

Etter et deilig måltid i Restaurant Bestorp er dere hjertelig velkomne til å ta turen over i Telegrafens vinbar, Teleks, som ligger vegg i vegg. Teleks er en elegant og sjarmerende vinbar tydelig inspirert av 60-tallets klassiske detaljer. Vinbaren holder til i det gamle biblioteket i Telegrafenbygget. Her kan man nyte vin for alle ganer, med utsikt mot Oslos gater. Les mer her og book bord.


Vi takker Georgios for praten, så gjenstår det bare å oppfordre alle til å teste ut den nye menyen i Restaurant Bestorp. Menyen ser du her, og bord kan reserveres her.
Godt måltid!
